gumiman
Típus
Évszak
Márka
Szélesség
Profilarány
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Keresés

ADAC NYÁRIGUMI TESZT 2014

ADAC NYÁRI GUMI TESZT 2014Két méretkategóriában lezajlott az ADAC 2014-es nyári gumiabroncs tesztje. A szervezet 40 éve rendez átfogó téli és nyári abroncs teszteket s bár nemrég komoly presztízsveszteségen esett át az autóklub, még mindig az egész gumiabroncs piac odafigyel az eredményekre.A 2014-es évben 175/65 R 14 T, illetve 195/65 R 15 V méretkategóriákba eső abroncsok versenyeztek.


175/65 R 14 T nyárigumik

A kisebb méretben 16 különböző minta került górcső alá, melyből 6 is elérte a „jó” értékelést. Akadt azonban 3 olyan, amely egész egyszerűen megbukott az ADAC mérnökei előtt. (Egy abroncs elégséges értékelést kapott, míg a többi a megfelelő jelzőt aggathatja ki.)
Nem döbbenünk meg a győztes gyártón. Már-már menetrendszerűen a Continental nevével kezdődik a tabella. (Nem így lesz a másik méretnél, de erre ki is fogok térni!)

A Magyarországon gyártott Hankook Kinergy Eco K425 a több mint előkelő második helyre ért oda, az ár-érték képzeletbeli kategóriát pedig magasan megnyerte! Ami talán meglepő, hogy a Falken is feltűnik a „jó” minősítést elért abroncsok között. A Nokian jó eredménye, nyárigumik terén is már kezd megszokottá válni.

A táblázatban megtaláljátok a komplett listát és az értékeléseket.


Eredmények a nagyobb méretben: 195/65 R 15 V

Ebben a kategóriában több, kisebb-nagyobb meglepetés született. Kezdem azzal, hogy a Continental nem csak a győzelemről maradt le, de a mezőny első felétől is! Bevallom van bennem egy olyan érzés, hogy ezzel az eredménnyel a múltkori presztízsveszteségre és kozmetikázott eredményekre próbál reagálni az ADAC. Talán túlzottan is az objektivitást próbálja tükrözni.

Egyébként a Michelin és a Bridgestone vizsgált nyári gumi mintázata is a mezőny második felébe szorult.
A kategóriában - az előzőhöz képest kevesebb, csupán - egy abroncs bukott, míg 7 minta kapott "Jó" értékelést. Alább láthatók a részletek:





Áraink bruttó árak, tartalmazzák a 27%-os Általános Forgalmi Adót.